‍‍‍© 2018 ROOOT Studio

connect

story

creation

Pearlriver Piano

The piano school brings the public to music, connects different group of people and most importantly, cultivate the joy of learning music.

residential

hospitality

|

|

commercial

Pearlriver Piano is a musical instrument manufacturer with more than 50 years of history. It is the largest piano manufacturer in the world, making the decision to set up piano schools a natural progression.

To invite curious looks, we utilised a glass facade with timber strips installed at regular intervals. To capture attention, we opted for a golden frame contrasted with black strips that framed the interior space while highlighting the pianos.

The layout was designed to engage different groups of people at different pockets of spaces. The attraction zone allowed people to play the piano freely, inducing visual and audio pleasure to the surrounding.

Breakout areas were formed to allow random interactions between the parents, teachers and students. The classrooms were segregated into public and private teaching for various purposes.

Acoustic partition walls were curved at all the turning points to create a seamless look from the front to the back. The glass windows along these walls were a playful take on the uniqueness of the corporate identity, forming different shapes and colours.

The spatial design has a contrasting look and feel. One can sense the elegance of the space at the front and playfulness at the back, celebrating the relationship between the beauty of piano and the joy of learning music.

01 ENTRANCE

02 RECEPTION

03 ATTRACTION ZONE

04 BREAK OUT AREA

05 ENGAGEMENT ZONE

06 PRIVATE CLASSROOM

07 MAIN CLASSROOM

08 RESTROOM

01

02

03

04

05

06

06

06

06

06

07

08

users communication

/

performer

music teacher

parents A

audience

/

students

parents B

spatial communication

spatial diagram

visual communication

audio communication

tactile communication

+

+

connect

engage

attract