© 201‍‍‍8 ROOOT Studio

connect

story

creation

inn.ssential

Ancient Chinese inns peppered with fragments of the

modern world that we are all to familiar with.

If you were brought back in time to ancient China, where would you choose to dine? Under a tree, under a pavilion or perhaps along a long, wide gallery? To perfectly capture such an extraordinary experience, several key visual elements were employed across the traditional Chinese-styled restaurant situated in Rubikon in the heart of Jalan Bukit Merah.

An artificial tree sits right in the center of the rustic joint, acting as an unusual gathering spot for patrons. Hanging lights were draped across its sturdy branches, welcoming passersby with warmth and captivating customers while they dine.

Farther in, four pavilions constructed with dark wood dividers that was designed to replicate brick walls stand erect to form a semi-private dining space. Round tables were placed to accommodate larger groups and to symbolise togetherness. Taking a cue from ancient Chinese inns, four Chinese characters written in calligraphy — meaning “supreme taste” — were set up on the walls along the pavilions to showcase the restaurant’s excellence in cooking.

Chinese room dividers were hung up on the cement screed walls to further accentuate the roots of historical roots of the Chinese culture that the restaurant drew its inspiration from. In some areas of the modern, yet traditional environment, exposed brick walls were retained and partially plastered to add to the already charming interior and to create a delicate, yet chaotic effect.

residential

hospitality

|

|

commercial

06 WESTERN KITCHEN

07 ASIAN KITCHEN

08 WASH AREA

09 TOILET

10 HANDICAPPED TOILET

02 UNDER TREE DINING

03 CASHIER

04 PAVILION DINING

05 OPEN GALLERY DINING

01 SHOPFRONT

01

02

03

04

05

06

07

08

10

09

+

+

chinese inn

under a tree

raw materials