© 2018 ROOOT Studio

connect

story

creation

Timeless design — achieved through simplicity;

like naturally-occurring beauty.

residential

hospitality

|

|

commercial

Timelessness transcends style, trend, and form. By creating a dialogue between simplicity and nature, the house seeks to achieve a sense of timeless living. To achieve serenity, we returned to the basics of materials and forms.

Dark wood veneer was selected for its natural shade. The neutral, earthy tones of accompanying materials selected to enhance the beauty of the veneer.  The settee at the foyer blends and transforms into a TV console. The planter box with veneer wall connects to the ceiling and leads to the master bedroom, highlighting again the relationship between nature and simplicity.

Contemporary pieces were selected to complement the environment. The marble dining table and glass coffee table enhances the timeless design. Decorative light fittings and ornaments in metallic gold finishes adds a touch of elegance to room.  

Continuing with the theme of minimalism, the dining settee integrates into the shoe cabinet, and the wardrobe and work desk merge as one. The suspended round mirror at dresser draws focus to the space, with a bed specifically designed to face the large, open windows, because that’s what really matters — nature, and the simple things in life.

+

01 FOYER

02 DINING

03 LIVING

04 YOGA

05 KITCHEN

06 YARD

07 COMMON BEDROOM 1

08 COMMON BEDROOM 2

09 COMMON BATH

10 DRESSER

11 STUDY

12 MASTER BEDROOM

13 MASTER BATH

timeless

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

clean is the new green

nature