living large in a small space

residential

hospitality

|

|

commercial

01

02

03

05

04

06

07

08

09

huddle cuddle

In most people’s minds, ihe ideal home is almost always to have a space that allows them to rest and rejuvenate, and to be able to partake in activities they love. In the case of Huddle Cuddle, the owners wanted a place to reflect their multifaceted lifestyle where they can sew, exercise, cook, play games and music, and unleash their creative side whenever they wish.

Having a home layout typical of an executive condominium (EC) meant that the home had no ample space to allow the owners to configure it to their liking and for their hobbies. Walls were hacked down and replaced with both sliding and foldable glass doors to create a sense of openness to visually connect the different spaces together and for flexibility in the arrangement of the home. Roller blinds were hidden within the false ceilings to give the homeowners the option for privacy whenever necessary — completely reversible, depending on one’s moods and needs.

The entire home is decorated in neutral tones of black, dark grey, and light, as well as a mixture of light and dark wood, to ensure everything remains cohesive and blends seamlessly with one another.

The foyer is furnished with black and dark grey walls with a similar grey but textured floor tiles to add some visual interest in a modern and minimalist manner while the plant placed in the niche gives the space some life and a much needed, fun pop of colour.

As with the rest of the house, the kitchen also boasts an open concept with a custom made kitchen counter that partially extends out to the living room providing a platform for the owners to display their impeccable culinary skills. Not only that, it also serves as a spot for socialising and breaking down the barriers between the dining and living areas when guests are over.

Connected to the kitchen counter is a specially made storage space and wardrobe that sits right outside the two bathrooms for easy access. The entry to these rooms are hidden from view to maximise the use of space in this multifunctional home and to include an element of surprise in such an open space as this, seemingly to remind guests that despite the openness of this place, it is still very much a refuge.

spatial environment

10

11

01 FOYER

02 KITCHEN

03 YARD

04 STORAGE

05 DINING

06 LIVING

07 BALCONY

08 LEISURE ROOM

09 STUDY ROOM

10 MASTER BEDROOM

11 MASTER BATH

12 COMMON BATH

© 2020 ROOOT Studio

12

lifestyle

transform

adapt