© 201‍‍‍8 ROOOT Studio

connect

story

creation

life portrait

The design attempts to translate the portrait of

the family to a warm, livable space.

residential

hospitality

|

|

commercial

Keeping the importance of a closely knitted family in mind, the house was designed to bring happiness and warmth to the couple and expanding family.  The living and kitchen area, defined as a key social space, was kept intentionally spacious, bright, and multi-functional to meet the demands of a lively family.

The focal point of the house has to be the dining space, where family members gather to have a hearty meal. To add interest to the space, the dining table and the black powdered coat steel frame was designed to resemble both a family portrait and a framed art piece at the wall.

The spacious living area allows different activities to take place concurrently, with parents lounging on the sofa while the kids play in the vicinity. A study desk integrated to the TV cabinet maintains a clean look and at the same time allows family members to be in each other’s company even when they are focused on different tasks.

Designed as a private space away from the children, the master bedroom has a contrasting feel to the living area. The room feels cosier, with wood finishes selected specifically to enhance the relaxing atmosphere. Despite that, the room does not lose its functionality. A dresser, work desk, and TV space were constructed as one to ensure that the couple could perform their individual tasks while sharing a common space.

+

perspective

01 FOYER

02 DINING

03 STUDY

04 LIVING

05 KITCHEN

06 YARD

07 STORE

08 COMMON BEDROOM

09 COMMON BATH

10 WARDROBE

11 DRESSER

12 MASTER BEDROOM

13 MASTER BATH

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

portrait