connect

story

creation

residential

hospitality

|

|

commercial

© 2018 ROOOT Studio

linear junction

When the spaces along the junction merge, a singular

living experience was created.

Designed to celebrate the couple’s lifestyle and longing to be different, we adopted the theme of linearity to bring fluidity to the space, connecting function and form.

The island bar counter intertwines from the outside to the kitchen space, providing continuity between the foyer and the kitchen. The living area opens up to a comfortable L-shaped sofa and a projector screen to provide users with a cinematic movie experience.

Glass panels with black frames were erected as dividers to enhance the sense of openness between the living, study, and kitchen.

Navy blue walls stand out among the earthy and neutral tones, creating a unique characteristic to the space that reflects the character of the couple. The kitchen area, with its distinctive contrasting style, evokes a modern cottage look. The contrasting layers enrich the linear experience at different spaces, points, and junctions.

01 FOYER

02 STORE

03 LIVING

04 DINING

05 KITCHEN

06 YARD

07 STUDY

08 COMMON ROOM

09 COMMON BATH

10 MASTER BEDROOM

11 MASTER BATH

01

03

04

05

06

07

02

08

09

10

11

dining

living

study

foyer

functions intertwine at junction