© 2018 ROOOT Studio

connect

story

creation

lineweight

The relatively small living space is widen through the play of spatial depths, linear forms and light.

residential

hospitality

|

|

commercial

The apartment has a relatively small living hall with little sense of openness. The introduction of lightness to the space was the key factor in its transformation, done so through the aid of natural and artificial light.

In order to increase light porosity and spatial depth, bedroom and kitchen walls were knocked down, aluminum-framed glass panels were introduced, and shoe cabinet suspended and lit with concealed light.

Large mirror panels were strategically positioned at the dining area to reflect the outdoor balcony, visually enlarging the living space. Adjacent to the dining area is another mirror feature to reflect the foyer and kitchen, creating an illusion of a wider walkway. Pattern tiles tastefully chosen as the backings between the top and bottom kitchen cabinet provokes a sense of vibrancy and contrast to the neutral tones of the living hall.

The concept of thick and thin lines was translated to the display cabinet in the master bedroom, with varying shelf widths and heights creating a visual effect while adding storage functionality to the room.

01 FOYER

02 DINING

03 LIVING

04 BALCONY

05 KITCHEN

06 STORE

07 STUDY ROOM

08 MASTER BEDROOM

09 MASTER BATH

10 COMMON BATH

11 BEDROOM 2

thick and thin lines

gradual depth

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

linear form