© 2018 ROOOT Studio

connect

story

creation

In a hectic world, we all need our own haven of peace.

residential

hospitality

|

|

commercial

Free from clutter and redundant ornamental features, this space effortlessly portrays the aesthetics of Minimalism, where space, lighting and a curated set of furniture are all as important as one another. Black and white colour dominant, the splash of colour from the warm walnut wood instantly brightens up the entire space.

To differentiate the various living areas, dark grey textured tiles were used in spaces such as the kitchen, where multiple interactions will take place. On the other hand, white marble tiles were used in the living room and bedrooms, where rest and serenity is demanded.

Exuding warmth from above, the cove lightings add a nice layer of warmth to the entire space. Not only does it illuminate the areas elegantly, it also subtly defines the kitchen area from the living room.‍‍‍

Far from being boring, this style is not only bold but also highly functional. Walls were removed between the rooms to enhance the area in the master bedroom, allowing the homeowners to include a cosy study space that is within footsTeps away from their bed. Adding contrast to the lightness of the room, black tinted mirror doors were used for the walk-in wardrobe to create a sense of balance in the overall colour scheme.

The play on light and dark, accompanied with the softness of the lightings create a perfect sanctuary for one to put their mind to ease after a long day.

‍‍‍02‍‍‍ ‍‍

01 LIVING

‍‍‍02 ISLAND‍‍‍

03 KITCHEN‍‍‍

‍‍‍04 YARD

‍‍‍05 KIDS RO‍‍‍OM

06 COMMON ‍‍‍BATH

07 MAS‍‍‍TER BEDROOM

08 WALK IN WARDROBE‍‍‍

09 STUDY‍‍‍

10 MASTER BATHROOM

parallel meets

‍‍‍01 ‍‍

‍‍‍03 ‍‍

04

‍‍‍05

‍‍‍0‍‍‍6

07

‍‍‍08

0‍‍‍9‍‍‍

10