© 2018 ROOOT Studio

connect

story

creation

peak my interest

Their love for scaling the peak inspired an adventurous

yet relaxing spatial experience.

residential

hospitality

|

|

commercial

Inspired by the couple love for hiking, we translated the excitement and intimacy of adventure into an everyday, livable space.  

Paying homage to the couple’s passion, we injected elements of the vast mountains in their home. We designed the shoe cabinet at the foyer to resemble a mountain to give house a peak of its own.

The staggered brick wall in the living room was designed to resemble the gentle slope of the mountain, and the lush, vertical greenery adds a touch of relaxing nature.

Like the wide and vast scenery at the mountain peak, the narrow foyer opens up to a wide living space where the dry kitchen, dining, study, and balcony were connected to create one big spatial experience.

01 FOYER

02 STORE

03 LIVING

04 STUDY

05 BALCONY

06 KITCHEN

07 YARD

08 DINING

09 SPARE ROOM

10 COMMON BATH

11 MASTER BEDROOM

12 MASTER BATH

interest

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

shape

form