© 2021 ROOOT Studio

door after door; surprise after surprise

residential

hospitality

|

|

commercial

For some, making the transition from one comfort zone to another can be highly daunting. But in the case of Highpark, this task is made simple by making the common area look as cozy and as  inviting as can be, especially for a homeowner who prefers spending time lounging in the living and dining rooms.

With this sole intention in mind, a soft and light colour palette was picked for this intimate condominium unit where grooved light wood planks replace the cold concrete walls for some added texture and depth while keeping the entryways hidden from plain sight. A black television console was built into the walls for some colour contrast and as a space saving trick that is commonly utilised by an increasing number of homeowners who are opting to live small.

Meanwhile, the floor is kept simple in a light shade of white and grey marble that somehow seems to glow, in part due to the warm ray of sunshine that trickles in from the nearby window that gives the illusion of a wider living area. In a similar vein, the lack of a sofa helps add to that illusion and is replaced with a snug, cream-coloured rug and an abundance of soft pillowy cushions.

The many rooms of this apartment are shrouded from view and each push of the grooved walls will lead one to a completely different room. A different surprise waits behind each door – just like the eponymous character of the famed novel, Alice in Wonderland, who starts off her adventure opening doors one by one, experiencing surprise after surprise.

wonderland

07

03

04

06

01

05

02

lines

01 KITCHEN

02 DINING

03 LIVING

04 BALCONY

05 BEDROOM

06 BEDROOM

07 COMMONG BATH

hidden doors

smart storage

>

>